Noel Dhont: Antennes & Bliksemafleiding

 OverzichtNoël D'hont bvba: Reputatie Noël D'hontNoël D'Hont

Noël was één van de mijlpalen in de radio geschiedenis.
Als zendertechnicus bij radio Maeva en bij een bekende zeezender, diende hij de geheimen van het hoogfrekwent tot op het bot te kennen.
En dat was geen luxe, want alles was illegaal en het was zeker niet vanzelfsprekend dat zenders en toebehoren vanuit Italie geïmporteerd werden.
Niet alleen waren de Italiaanse zenders veel te duur, maar uiteindelijk zou de installatie toch in beslag genomen worden door de overheidsdiensten.

In deze tijd was men aangewezen op iemand die degelijk van wanten wist en zelf deze apparaten kon fabriceren tegen schappelijke prijzen, zonder daarbij moeten in te boeten aan kwaliteit...
Toen kwam Noël op de proppen, met op maat gemaakte apparaten voor het hoogfrekwent gedeelte: zenders, boosters en antennes.
In die tijd kon men nog met één zender gans Vlaanderen bestrijken ondermeer dankzij speciale antennetechnieken.

Zoiets kan men maar éénmaal in zijn leven meemaken en meteen raap je dan ook een enorme bagage aan technische ervaring op !!
Zowel op FM als Middengolf kon Noël zijn mannetje staan in het eeuwig durende gevecht tussen de vrije radio(piraten) en de overheidsdiensten
Je komt alle ondenkbare situaties tegen en men trekt de ogen meer dan wijd open. Het is als het ware een kat en muisspel met de overheid !!

Ondertussen heeft het Noël D'Hont een enorme lijst van verwezelijkingen op zijn naam kunnen schrijven.


Noël D'Hont


 

Noël D'hont bvba
Magerstraat 113
B-9070 Heusden (Dest.) - België
Tel: +32/(0)9/230.47.70
GSM: +32/(0)475/80.97.74